Fullriggaren 4

När Sweden Green Building Council delade ut 2012 års förstapris i kategorin Miljöbyggnad gick priset till Fullriggaren 4 i Västra Hamnen, Malmö.
Byggnaden är en lågenergibyggnad enligt Green Building, vilket innebär att energiförbrukningen ska ligga på minst 25% lägre än BBR:s krav.

Fullriggaren 4 är Briggens nya kontorshus vackert placerad med 180 graders utsikt längs den norra strandkanten i Västra Hamnen. Byggnaden som är 5700 kvadratmeter stor, har sex våningsplan med två penthouse på toppen.

Enligt arkitekten Nisse Landén var Malmö stads krav på fasaden en positiv utmaning. Arkitekten har försökt att ge huset en skulptural känsla. Burspråken ger också liv till fasaden, precis som det rundade hörnet mot Östra Varvsgatan. Små detaljer betyder mycket för den slutliga upplevelsen!
Nyckeln till huset är de ljusa och välkomnande inglasade trapphusen med kontakt från gatan till den gemensamma gården.

GlasLindberg har på totalentreprenad levererat fasader samt brandklassade partier i glas och aluminium alt. stål.

Till översikten

Fullriggaren 4

Objekt Fullriggaren 4

Byggår 2011-2012

Stad/Ort Malmö

Byggherre Briggen

Arkitekt Jais-Nielsen White arkitekter

Entreprenör NCC

Fasader GL 4150, 4150 SSG

Dörrar GL 2050 samt GL 2074

Glas Isolerglas som uppfyller personsäkerhetskraven enligt BBR