Aktuella

Som ledande i Sverige när det gäller systemlösningar i glas och metall har GlasLindberg varit delaktiga i en mängd spännande projekt genom decennierna. Visionerna har sett olika ut över tiden och förväntningarna har ökat i takt med att teknik, material och kunskaper utvecklats.

Aktuellt

 • Minervaskolan

  Ett av de första färdigställda objekten på vår nya region norr är Minervaskolan i Umeå.
  När höstterminen 2016 påbörjades flyttade drygt 800 elever in i den nya toppmoderna gymnasieskolan på Liljansberget i Umeå.

  Fullständig beskrivning

  Umeå

 • LUX

  Lux, ljus på latin, invigdes i augusti 2014 och är en systerbyggnad till Sol, Språk- och litteraturcentrum vid Lunds Universitet.
  Det gamla zoologihuset från 1917 och zoofysiologihuset från 1962 har renoverades och byggts ihop med en helt ny byggnad. Tillsammans bildar de Lux, det nya centret för humaniora och teologi.

  Fullständig beskrivning

  Lund

 • Ystad Arena (Badhuset)

  I januari 2012 togs beslutet att bygga en multiarena med en budget på en halv miljard i Ystad Kommun, den största investeringen någonsin i kommunens historia.

  Fullständig beskrivning

  Ystad

 • Nya Idrottshuset i Örebro

  “Kronan är den nya huvudentrén som med ambitiösa snickerier och skulpturala glasformer kopplar ihop gammalt och nytt. Entréglaspartiet presenterar den vandring som besökaren har att göra genom byggnaden för att nå sitt mål.”

  Fullständig beskrivning

  Örebro

 • Gothia Science Park E8

  Teknik- och forskningsparken Gothia Science Park har sedan millennieskiftet gjort en anmärkningsvärd tillväxtresa. Från ett företag med endast en anställd till ett 70-tal företag med tillsammans närmare 500 medarbetare.
  E8 säkrar fortsatt tillväxt i Gothia Science Park.

  Fullständig beskrivning

  Skövde

 • Sjöparkens Växthus

  Egentligen är det inte bara ett växthus som har byggts i Kumla Sjöpark utan en större byggnad om ca 1 700kvm. Det är ett hus av glas och betong fyllt av ljus och rymd.

  Fullständig beskrivning

  Kumla

 • Fullriggaren 4

  När Sweden Green Building Council delade ut 2012 års förstapris i kategorin Miljöbyggnad gick priset till Fullriggaren 4 i Västra Hamnen, Malmö.
  Byggnaden är en lågenergibyggnad enligt Green Building, vilket innebär att energiförbrukningen ska ligga på minst 25% lägre än BBR:s krav.

  Fullständig beskrivning

  Malmö

 • Fören

  Fören är Wihlborgs senaste projekt i Malmös mest expansiva stadsdel Västra Hamnen. I Fören dominerar det naturliga ljuset genom stora glasytor både exteriört och interiört.

  Fullständig beskrivning

  Malmö

 • Brinkåsen

  Brinkåsen är NU-sjukvårdens nya anläggning för psykiatri med 84 platser inom rättspykiatri och allmän psykiatri. Det är också ett koncept som svarar mot utvecklingen av framtidens rättspsykiatriska verksamhet lokalt, regionalt och nationellt.
  Anläggningen, belägen ca 5 km sydost om Vänersborg vid Restad Gård, stod färdig att tas i bruk år 2011.

  Fullständig beskrivning

  Vänersborg

 • Kristianstad Arena

  Kristianstads nya multiarena erbjuder en enkel funktionalistisk volym med ljust putsade väggar, stora glasytor och runda hörn. Den tusen kvadratmeter stora foajén är den sammanhållande länken mellan arenan och den befintliga inomhusanläggningen för idrott. Foajéns stora och inbjudande glasfasad har blivit huvudnumret i arkitekturen samt arenans signum.

  Fullständig beskrivning

  Kristianstad

 • Behrn Center

  Behrn center ligger vid norra infarten till Örebro centrum, där byggnaden skapar en port till staden. Projektet innebar en omfattande förnyelse i ett läge nära Örebros historiska centrum.

  Fullständig beskrivning

  Örebro

 • Öresundsverket

  Byggandet och moderniseringen av nya Öresundsverket var unikt så tillvida att det skulle byggas ett nytt kraftverk samt driftkontor inne i befintliga gamla byggnader. De befintliga byggnaderna, som är ritade av Hans Westman 1955, består av flera sammanlänkande karaktärsfulla tegelbyggnader som sedan det byggdes har gett hamnområdet en karaktärsfull siluett.

  Fullständig beskrivning

  Malmö

 • Brygghuset Kv. Kranen 5

  Brygghuset, Mercedes Benz nya huvudkontor för Sverige och Danmark, representerar ett modernt byggnadskomplex med allt från kontor, showroom och restauranger.
  Från byggnadens penthouse har man en otrolig utsikt och kan se ut över hela Malmö och Öresund.

  Fullständig beskrivning

  Malmö

 • Kv. Scylla 3

  Centralt beläget på Citykajen ligger två kontorsbyggnader på sammanlagt 15000 kvm som tillsammans bildar ett kvarter.
  Med en kombination av natursten och glas mot staden ger kvarteret en känsla av både tyngd och lätthet.

  Fullständig beskrivning

  Malmö

 • Svarta Borgen

  Svarta Borgen är en kontorsbyggnad som Aspholmen Fastigheter låtit uppföra åt hyresgästen Pool Media. Kontorsbyggnadens utformning och volymer samspelar med tomtens dynamik och dess läge i ett företags tätt område.

  Fullständig beskrivning

  Örebro

 • Södertälje Stadshus

  Sveriges nyaste stadshus i Södertalje är ett stads- och kulturhus som är öppet för Södertäljeborna, en sammanbyggnad mellan Stadshuset och Telge Forum. Idén med projektet är ett nio våningar högt samlande rum som visuellt och funktionsmässigt knyter samman husets delar.

  Fullständig beskrivning

  Södertälje

 • Kinnarps Interiör

  Sveriges största inredningshus för kontor, skola och omsorg. Det höga huset i Sickla har plats för showroom, kontor, servicelager, bistro, reception, samt Kinnarps egen utställning. Lokalerna är enkla och neutrala som på ett konstgalleri. Ljuset som släpps in är anpassat till husets olika delar.

  Fullständig beskrivning

  Stockholm

 • Högskolan Väst

  Byggnaden, som bygger på visionen om ”den stora lilla högskolan”, binds samman med ett inomhus tak som löper över hela komplexet. Bakom de helglasade fasaderna träffas lärare och studenter på ljusa entrétorg, balkongplan och pausytor.

  Fullständig beskrivning

  Trollhättan

 • Upplands Motor

  Bilhallen, som skulle bli unik i sitt slag i Sverige, understryker husets storlek med stora boxar, glas och kraftiga solskyddslameller. Anläggningen ligger på en starkt sluttande tomt med tre parkeringar i olika nivåer och har en bruttoareal på 16800 m².

  Fullständig beskrivning

  Stockholm

 • Högskolebiblioteket

  År 2005 utsågs Högskolebiblioteket i Gävle till en av femton vinnare i
  tävlingen Årets Byggen.

  Fullständig beskrivning

  Gävle

 • Thituson Bil

  Byggnaden har ett utmärkt skyltläge intill E4:an vid Stockholms södra
  infart, strax norr om Kungens kurva. Thituson Bil, som är en av Sveriges största återförsäljare av Daimler-Chryslers bilmärken (Mercedes, Chrysler, Jeep och Dodge), har idag sju anläggningar, strategiskt utplacerade utmed E4:an från Ljungby i söder till Segeltorp i norr.

  Fullständig beskrivning

  Stockholm